Ledsagertjeneste

Surnadal Frivilligsentral tilbyr ledsagertjeneste til lege, sykehus o.l.

Ledsagertjenesten er et lavterskeltilbud til alle innbyggere i Surnadal kommune, hvor alle som ønsker å ha med seg en person til lege, sykehus, spesialist o.l. kan etterspørre dette hos frivilligsentralen eller hjemmetjenesten (hvis du er tilknyttet hjemmetjenesten fra før).

Hvis du ønsker å ha med deg ledsager må du ha drosjerekvisisjon, og gi beskjed om at det skal være med følge når reisen bestilles.

Ledsager må etterspørres i god tid, helst en uke før.

Ledsageren har taushetsplikt.

Ønsker du ledsager? Da kan du;

- ringe frivilligsentralen: 468 16 169
- gå inn på frivilligsentralens hjemmeside, trykk på fanen "Jeg ønsker hjelp", og hak av for ledsagertjeneste. Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg.

Ønsker du å være frivillig i ledsagertjenesten? Da kan du gå inn på vår hjemmeside, trykk på fanen "Jeg kan bidra" og velg ledsagertjeneste. Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg.

Som ledsager skal du ikke ha utgifter på oppdraget, og du skal ha dekt utgifter til mat og drikke av den personen du følger. Du skal møte opp hos brukeren i god tid før avreise hvis ikke annet er avtalt, og skal benytte drosje sammen med brukeren resten av turen. Ledsager skal ikke bruke egen bil fra bruker og til/fra reisemålet. Det må beregnes ventetid etter at pasienten er ferdig, og fram til drosjen kommer.

2024 © Surnadal Frivilligsentral